logo

Over mij

Wesley Mulder

Director & Cinematographer

Waarom Wesley?

Waarom ik films maak

Film is voor mij dé manier om informatie over te dragen aan je publiek. Bewegend beeld spreekt altijd de emotie bij de kijker aan, ongeacht de reden om te kijken. Ik vind het fantastisch om hier mee te kunnen spelen. Je kunt de kijker op het puntje van zijn stoel laten zitten, een glimlach geven, tot tranen toe ontroeren of aan het denken zetten. Film heeft die macht.

Mijn studie

Momenteel studeer ik aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht als Fictie Regisseur. Tijdens de studie focus ik mij vooral op storytelling. Het is mijn doel om al mijn kennis die ik op doe te gebruiken om de films die ik maak iets extra’s te geven. Het is belangrijk om met je film niet alleen te informeren maar om ook het gevoel van je kijker aan te spreken waardoor de kijker jou als bedrijf onthoudt, herkent en erkent.

Wat ik voor jou kan betekenen

Ik maak mijn films niet vóór het bedrijf, ik maak mijn films met het bedrijf. Ik wil graag samen met jou opzoek naar het verhaal van jouw organisatie. Het is een proces waarin je wellicht meer over jezelf of het bedrijf te weten komt.

We gaan samen opzoek naar een passende vorm om de kijker aan te spreken. Je kent vast wel het standaard bedrijfsfilmpje wat ieder simpel bedrijf heeft. Je bent de naam van dat bedrijf vast al vergeten. En wat was de boodschap nou eigenlijk?

Jij bent anders! Jouw bedrijf verdient het om een verhaal te kunnen vertellen waardoor jouw doelgroep je zal erkennen in wat je doet. En daar help ik je graag bij.

Concept

Het maken van een film begint met het concept. In deze fase bedenken we samen hoe we de film vorm gaan geven en welk verhaal het beste aansluit bij jouw wensen.

Regie

Als regisseur creëer ik boeiende films. Ik neem de kijker mee in een verhaal en geef ze daar een emotie voor terug. Op deze manier raakt je doelgroep verbonden met het bedrijf of product.

Camera

Als cameraman kijk ik graag verder dan alleen het mooie plaatje. Bewegend beeld kan ontzettend veel (bewust of onbewust) vertellen aan de kijker. Door hier gebruik van te maken kun je veel meer bereiken met je film.

Montage

In de montage creëer je de hele film nogmaals. Het is daarom belangrijk om met een frisse blik te kijken naar het beeldmateriaal. Als editor wil ik een verhaal vertellen. Niet zomaar wat beelden achter elkaar plakken met een hip muziekje, maar opzoek gaan naar de emotie in het verhaal.

Testimonials

Hoe andere een samenwerking met mij hebben ervaren

Als je iets uitbesteedt aan Wesley dan weet je gewoonweg dat het goed komt. En dat is fijn. Wesley werkt snel en goed, wat met strakke deadlines erg belangrijk is. Zijn inlevingsvermogen levert pakkende montages op en zijn enthousiasme is aanstekelijk. Het is echt een plezier om met Wesley samen te werken.

- Monique Beijer @ Fourcorners

NLW Groep heeft al meerdere malen samengewerkt met Wesley. Na iedere samenwerking waren onze ervaringen erg positief. De betrokkenheid bij ‘ons verhaal’ en de oprechte interesse vanuit Wesley is een van de redenen waardoor wij hem graag weten te vinden. Samen hebben we inmiddels al een aantal video’s gemaakt die ons verhaal (of juist het verhaal van onze samenwerkende partijen) op een mooie manier weergeven.

- Steffie Pijnenburg @ NLW Groep

Samenwerken met Wesley is erg prettig. Hij zit altijd boordevol ideeën en heeft zowel vóór als achter de camera (als regisseur of DoP) een scherpe blik.
Regelmatig heb ik discussies met hem over de shots die we willen maken. Dat kan er soms pittig aan toe gaan, maar het resultaat staat voor hem altijd voorop.
Wesley is daarnaast ook nog eens een fijne gesprekspartner doordat hij een zeer brede kennis heeft, niet alleen binnen zijn werk maar ook daarbuiten.

- Richard Raaijmakers @ Aviomedia